Протокол от съдебно заседание от 28.09.2020 г. по АНД № 68/2020 г.

 

Жалбоподателят И.К., редовно и своевременно призован, не се явява. От негово име се явява адв.Щ., надлежно упълномощена отпреди.  

Ответникът по жалбата Регионална дирекция "Автомобилна администрация" гр.Пловдив, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, редовно и своевременно призован, не изпраща представител в съдебно заседание.

Районна прокуратура гр.Смолян - Териториално отделение гр.Чепеларе, редовно и своевременно призована, не изпраща представител в съдебно заседание.

Явява се свидетелят А.И., редовно и своевременно призован.

Адв.Щ.: Моля да дадете ход на делото.

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и затова,

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО        

Сне се самоличността на свидетеля, както следва:

А.С.И. на ... години, ......, без родство и дела с жалбоподателя.

На свидетеля се напомни наказателната отговорност по чл.290 от НК, същият обеща да говори истината.

Свидетелят И.: Аз съм актосъставител. Установих, че водачът няма заповед за чия сметка извършва превоза. К. управляваше автобуса. Спряхме го за проверка на път II -86 км -84+100. Мястото е на разклона с.Проглед-к.к...... Спрях го на 09.03.2020 г., заедно с колегата Р., с който извършвахме проверки. Управляваше автобус от категория М2, с превозвач „....” АД. В автобуса имаше пътници. Автобусът беше обозначен с табела „превоз за собствена сметка”, като в момента на проверката е без заповед за чия сметка се извършва превоза. В тази заповед трябва да пише откъде тръгва, за къде отива, за чия сметка извършва превоза и на каква длъжност е. В случая от изпълнителния директор на „....” АД е следвало да бъде издадена заповед. Не си спомням той какво обясни от къде за къде пътува. В автобуса имаше пътници. Не си спомням дали представи трудов договор, но след като съм съставил акт само за това нарушение, вероятно е представил. В момента на проверката аз нямам как да проверя дали такава заповед е издадена от работодателя и дали евентуално не се намира в деловодството на фирмата. Съгласно Наредба № Н-8, водачът е длъжен да носи заповедта, издадена от работодателя, с която се определя маршрута и за чия сметка се извършва превоза. На място се състави акт. Той го подписа и получи копие от него.

Адв.Щ.: Нямам други доказателствени искания. Считам делото за изяснено от фактическа страна, моля да приключите съдебното следствие и да дадете ход по същество. Представям списък за разноски, ведно с договор за правна защита и съдействие.  

Съдът счита, че следва да приключи съдебното следствие, тъй като делото е изяснено от фактическа и правна страна и да даде ход на съдебните прения. Водим от горното, съдът  

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД НА СЪДЕБНИТЕ ПРЕНИЯ

Адв.Щ.: От името на доверителя ми, моля да отмените наказателното постановление, като присъдите на доверителя ми направените разноски, съгласно представения списък за разноски. Представям писмено становище. 

Съдът ще се произнесе с решение в законоустановения едномесечен срок.

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието закрито в 10:20 часа.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                      СЕКРЕТАР: